Skip to content

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag die te maken heeft met tattoos? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet!

Doet tattoo zetten pijn?

‘’Doet het zetten van een tattoo pijn?’’ is een vraag, die veel mensen stellen. Of het zetten van een tattoo pijn doet, kan niet echt beantwoord worden met een ja of een nee. De pijnervaring tijdens het zetten van een tattoo is namelijk voor iedereen anders. Hoeveel pijn het tatoeëren doet is afhankelijk van een aantal zaken. Zo speelt de plek waar de tattoo gezet wordt een belangrijke rol. Als je een tattoo laat zetten op een dun stukje huid dat dicht bij het bot ligt, doet dit het meeste pijn. Over het algemeen vinden mensen het zetten van een tattoo niet héél pijnlijk. Het kan omschreven worden als een vervelend krassend gevoel.  

Tattoo jeukt, is dat erg?

‘’Mijn tattoo jeukt, is dit erg?’’ veel mensen vragen zich dit af. Het antwoord is Nee. Een nieuwe tattoo moet namelijk genezen. Tijdens dit genezingsproces kan je last krijgen van jeuk op de plek van je tattoo. Wanneer je huid jeukt, is dit een teken dat je lichaam druk bezig is met dit proces! 

Tattoo zetten op litteken, kan dat?

Een tattoo laten zetten op een litteken is in de meeste gevallen mogelijk. Het is belangrijk dat je eerst langsgaat bij een tattooshop om hier naar te laten kijken. De tattoo shop kan dan kijken of het zetten van een tattoo op je litteken mogelijk is. Het is wel belangrijk dat je litteken zeker 6 maanden oud is!

Tattoo zetten prijs

De prijs voor het zetten van een tattoo kan veel verschillen. De grootte, het ontwerp en de plaats van de tattoo spelen een grote rol bij de prijsbepaling van jouw tattoo. Wil je weten hoeveel een tattoo zetten kost? Ga dan eens langs bij een lokale tattoo shop!

Tattoo zetten zwanger

Ben je zwanger en wil je een tattoo zetten? Dit moeten we je helaas afraden. Volgens de GGD is het niet verstandig om een tattoo te zetten als je zwanger bent. Er is namelijk een verhoogd risico op infecties!

Tattoo met as

Kan je een tattoo met as laten zetten? Wanneer je dierbare is overleden, is het begrijpelijk dat je hem of haar voor altijd bij je wil dragen. De meeste tattoo shops bieden dit echter nog niet aan. Dit komt, omdat het tatoeëren met as nog niet officieel is goedgekeurd.

Tijdelijke tattoo zetten, kan dat?

Wil je tattoo met de naam van je kind laten zetten? Dit kan eigenlijk wel bij alle tattoo shops. Wanneer je een tattoo laat zetten met de naam van je kind, is het belangrijk dat je een passend ontwerp kiest. 

Tattoo naam kind

Wil je tattoo met de naam van je kind laten zetten? Dit kan eigenlijk wel bij alle tattoo shops. Wanneer je een tattoo laat zetten met de naam van je kind, is het belangrijk dat je een passend ontwerp kiest. 

Tattoo in de zon

Mag je met je tattoo in de zon? Experts zeggen dat dit geen goed idee is, als je jouw tattoo onlangs hebt laten zetten. De zon kan er namelijk voor zorgen dat de kleuren van je tattoo vervagen. Vooral felle kleuren, als rood en roze kunnen snel vervagen in de zon. We raden je dus aan om uit de zon et blijven met een tattoo die nog moet genezen! 

Tattoo weglaseren

Je tattoo weglaseren? Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tattoo te verwijderen met een laserbehandeling. Het voordeel van deze methode is dat dit, in de meeste gevallen, géén litteken achterlaat. Tijdens het weglaseren wordt er een enorme hoeveelheid licht op de tattoo gericht. Hierdoor valt de inkt uiteen in allemaal kleine deeltjes. Deze worden vervolgens opgeruimd door je eigen lichaam. Het weglaseren van je tattoo is een goede oplossing, als je van je tattoo af wil!

Tattoo nazorg

De nazorg van je tattoo is erg belangrijk, als je net een tattoo hebt laten zetten. De eerste weken is het belangrijk dat je jouw tattoo goed insmeert. Dit kan met parfumloze producten als vaseline of Bepanthen. Er zijn veel adviezen en meningen op het gebied van de nazorg van je tattoo. Het belangrijkste is dat je jouw tattoo goed schoon houdt en de kans geeft om te helen. 

Moet ik mijn tattoo insmeren?

Het insmeren van je tattoo is belangrijk als je net een tattoo hebt laten zetten. Zo zorg je ervoor dat de huid niet uitdroogt. Je kunt je tattoo met verschillende crèmes insmeren. Het belangrijkste is dat de crème een verzorgende werking heeft en deze geen allergische reactie veroorzaakt. Wil je meer weten over de nazorg van je tattoo? Wij hebben de belangrijkste informatie voor je opgezocht!

 

Partner

Partner