Skip to content

Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen omdat je er spijt van hebt? Het is tegenwoordig in de meeste gevallen mogelijk om je tatoeage volledig te laten verwijderen zonder dat je er littekens aan overhoudt. Dit gaat met behulp van een laser, die de inkt in de huid als het ware ‘opbreekt’ in piepkleine deeltjes. Vervolgens zorgt je lichaam ervoor dat deze deeltjes opgeruimd worden.

Doet het pijn?

Je kunt ervan uit gaan dat het op zijn minst een beetje pijn gaat doen. De hoeveelheid pijn hangt sterk af van de tatoeage. Om sommige kleuren in tatoeages weg te laseren, moet de laser op een hogere stand gezet worden, wat meer pijn kan veroorzaken. De grootte van de tatoeage speelt natuurlijk ook mee. Het is een tijdrovend proces, dus bij grote tatoeages moeten er veel sessies ingepland worden.

In sommige gevallen, en bij sommige klinieken, kan je lokaal verdoofd worden. Scheelt in pijn, zeker als je een lange sessie voor de boeg hebt.

Ook ná de behandeling ga je pijn ondervinden. De huid kan na een sessie nog wel een week branderig aanvoelen.

Wat kost het?

Een tattoo verwijderen kan duur zijn. De prijs hangt in de meeste gevallen af van het aantal sessies, of de grootte van de tatoeage. In dit geval wordt er per vierkante centimeter gerekend. Het verwijderen van een kleine tatoeage gaat al zeker honderden euro’s kosten. Een grote zal eerder tegen de duizenden euro’s aanzitten. En helaas worden deze kosten niet vergoed door je zorgverzekeraar. Een tatoeage verwijderen gaat je dus flink wat geld kosten!

Hoe lang duurt het?

Dit hangt af van de leeftijd, kleur en locatie van de tatoeage. Samen met de kliniek spreek je af hoeveel sessies er nodig zijn. Er zitten vaak 5-8 weken tussen sessies, en het is niet ongewoon als er 6 tot 12 sessies nodig zijn. Een volledige behandeling kan dus soms langer dan een jaar duren.

Hoe werkt het?

Een tattoo verwijderen wordt dus gedaan met behulp van een laser. Benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande video.

Partner

Partner