Skip to content

Je eerste tattoo

Wil jij binnenkort je eerste tattoo laten zetten en kan je wel wat tips gebruiken? Wij helpen je graag! Je eerste tattoo laten zetten is natuurlijk super spannend, dus een aantal bruikbare tips zijn altijd handig! 

Waar vroeger een tattoo vooral weggelegd was voor leden van motorbendes, zien we nu veel meer mensen rondlopen met een tatoeage. Een tattoo wordt vandaag de dag dan ook veel meer als lichaamsversiering gezien. Een tattoo is dan ook een mooie manier om een dierbare bij je te dragen of je karakter naar voren te laten komen!

Wanneer mag ik een tattoo

Volgens de Nederlandse wet- en regelgeving mag je géén tattoo als je jonger bent dan 12 jaar. Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan mag je een tattoo laten zetten als je toestemming van je ouders hebt. Wil je een tatoeage op je gezicht, handen, polsen of hals? Dan moet je nog even wachten tot je 16 bent! Vanaf je zestiende mag je namelijk, zonder dat je toestemming van anderen nodig hebt, een tattoo laten zetten. Er zijn echter wel een aantal tattoo shops die een minimum leeftijd van 18 jaar hanteren!

Gezondheid en tattoos

Wanneer er een tattoo bij je gezet wordt, ontstaat er als het ware een wond. Hierdoor kan er helaas niet bij iedereen een tattoo gezet worden. Mensen die ziek zijn of medicijnen gebruiken, waardoor hun weerstand lager is en hun genezingsproces trager is, kan worden afgeraden om een tattoo te nemen. Twijfel je of je een tattoo mag laten zetten? Raadpleeg dan je arts! Ben je grieperig? Dan kan je beter je afspraak bij de desbetreffende tattoo shop afzeggen en een nieuwe maken! 

Wanneer mag je geen tattoo?

Omdat het niet altijd even duidelijk is in welke gevallen je nu wel of geen tattoo mag laten zetten, hebben we de volgende tips voor je! 

  • Laat geen tattoo zeten als je een hartafwijking hebt. 
  • Laat geen tattoo zetten als je zwanger bent of borstvoeding geeft. 
  • Neem geen tatoeage tijdens je zwangerschap. 
  • Laat je niet tatoeëren als je allergisch bent voor inkt. 
  • Laat geen tatoeage zetten op plekken die geïrriteerd, bestraald of geopereerd zijn.

Tattoo inspiratie?

Veel mensen weten wel dat ze een tattoo willen laten zetten, maar weten vaak nog niet helemaal hoe deze eruit moet komen te zien. Dat is ook niet zo gek. Er zijn namelijk talloze stijlen en ontwerpen waar je uit kan kiezen. Ben je op zoek naar een tattoo met tekst, een portret of een tatoeage van een dier? Veel tattoo shops hebben vaak al een ontwerp klaarliggen!

Op welke plek een tattoo zetten?

Weet je al wat voor een tattoo je graag wil laten zetten? Dan komt nu de volgende vraag: ‘’Waar ga ik mijn tattoo laten zetten?’’. De populairste plekken om een tattoo te laten zetten zijn op je pols, arm, been, enkel, borst en rug. De beste plek voor je tattoo is vaak afhankelijk van het ontwerp en de grootte van je tatoeage. Veel mensen vragen zich af op welke plek een tattoo het meest pijn doet. Dit zijn de plekken die dichtbij het bot liggen en een dunne huid hebben.  

Daarnaast moet je ook bedenken of je wil dat je tattoo zichtbaar is, of juist bedekt is onder je kleding. Een zichtbare tattoo kan voor sommige werkgevers namelijk een probleem zijn. Ben je benieuwd naar de plek waar een tattoo het minst opvalt? Een tattoo op de binnenkant van je bovenarm, je rug en je voet vallen het minst op!

Bij welke tattoo shop een tattoo laten zetten?

Wanneer je weet hoe je tattoo eruit gaat zien en waar deze moet komen, ga je op zoek naar een tattoo shop bij jou in de buurt. Wanneer je op zoek gaat naar een tattoo shop is het belangrijk dat deze shop hygiënisch te werk gaat. Bovendien is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt in deze shop. Je eerste tattoo blijft altijd een beetje spannend. Daarom is het super fijn als er iemand is die je gerust kan stellen! 

Wij raden je aan om voorafgaand aan je bezoek eens op zoek te gaan naar reviews van de tattoo shop. Zo kom je wat meer te weten over de meningen van anderen over deze tattoo studio! 

Partner

Partner